Tierp: Nu är vi halvvägs

mars 4, 2009 at 11:25 e m Lämna en kommentar

Nu är vi halvvägs i vår utställningsperiod. Vi har 3 skolvisningar/dag och öppet för allmänheten tisdag – torsdag samt lördagar. Snacket går i köpingen och det är mycket positivt som sägs vilket känns roligt för oss som arbetar med utställningen.  Alla tider som fanns att boka är bokade och efterfrågan på lediga besökstider är stor. Det har resulterat i att vi tar emot grupper från förskola till gymnasiet och t ex förberedelseklass, särskolan och IVIK. Vår målgrupp var från början  år 3-4, men det visade sig alltså att betydligt fler var intresserade.  Det är utmanande och väldigt stimulerande att se till att besökarna får ut mesta möjliga av  besöken och det gäller att anpassa visningarna efter varje grupps behov.

På allmänhetens tider är det många barn som kommer tillbaka ( vissa flera gånger!) med kompisar och familjemedlemmar och det är ju ett väldigt gott betyg! Det är inte bara pedagoger och elever som visar stort intresse för utställningen utan även skolchef, skolledare, bibliotekarier och tjänstemän kommer på besök. Vi har även haft besök av ett gäng från Avesta som ska ha utställningen efter oss.

Praktiskt så fungerar det mesta enligt planerna, men det händer något nästan varje dag. Till exempel har det läckt in vatten vid ett par tillfällen, vattentanken blev full och behövde tömmas, projektorerna slutar fungera som de ska nu och då, de talande förmålen slutade tala och det finns ofta något som måste limmas fast eller lagas. Men allt har löst sig hittills och mycket tack vare Staffan som svarar så snällt på våra frågor när vi ringer.

Carina och jag har otroligt roligt varje dag vi jobbar. Vi möts av så påhittiga och trevliga barn och kreativa lärare och de suger i sig inspiritation som svampar. Vi omges av skratt och positiva kommentarer och idéerna flödar om hur man kan forsätta arbeta med berättandet . Det kommer nog att finnas många spår av Nattpäron runt om i skolorna i Tierps kommun. 

Hälsningar

Lena Skans, Nattpäronpedagog

Entry filed under: 1.

Invigning i Tierp Final i Tierp

Lämna en kommentar

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed