Invigning 21/3

mars 24, 2009 at 12:02 e m Lämna en kommentar

Körsång, päronkaka och päronbubbel!
På lördagen invigdes Nattpäron här i Avesta under högtidliga former! Det startade med barnkören ”Masungarna” som sjöng ett par sånger, sedan invigningstalade Bildningsstyrelsens ordf. Wojciech Nedzewicz. Därefter presenterade kultursekreterare Kenneth Linder utställningen och vi nattpäronpedagoger hälsade välkomna in! Det var mycket besökare just vid ceremonin och sammanlagt under dagen ca 60 personer. Det bjöds på nattpäronkaka och päronbubbel! En flicka blev inspirerad och skrev en berättelse på plats, jättekul tycker vi!
De lokala tidningarna AT och DD var också på plats. Det har varit en hel del inslag i tidningarna inför Nattpäron och nu när det kört igång på riktigt. Det har även hört av sig intresserade besökare från såväl Säter, Borlänge och Norberg. Nattpäron är populärt!
/Malin, Caroline och Fia

Nedan kan ni få ta del av nioåriga Belina Klintbergs berättelse: ”Sagan om Pip som möter räven”
Ett ägg föddes klockan tre på natten. Ägget var litet som ett fågelägg. Hans mamma var orolig. Hon trodde att ägget var sjukt. Men han var bara liten. Ovanligt liten. Pip ville gå ut i skogen. När Pip kom till den djupaste delen av skogen kom en räv. Han ser farlig ut tänkte Pip. Men, det var försent! Räven svalde hela Pip med ett nafs. Men som tur var kom hela Pips familj. Pips mamma tog upp en stor sten. Och hon tog i allt vad hon orkade. Och det gick som planerat. Stenen kom rätt i rävens huvud. Sen tog Pips pappa upp en vass sten och skar upp magen på räven. Och ut kom förstås Pip och gissa om dom blev glada och se varandra igen. Pip ville tacka dom. Familjen Tupp hade kul hela natten. Men räven hade blivit fylld med stenar. Och han blev full med grus också. Men när han gick till bäcken för att dricka så föll han i bäcken. Den räven fick man aldrig se igen. Man får tänka sig för när man tar någons barn.

Entry filed under: 1.

Äntligen har Nattpäron landat i Avesta! Invigning av Nattpäron i Avesta (the movie)

Lämna en kommentar

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed