Visningar och grupper

mars 26, 2009 at 1:52 e m Lämna en kommentar

Hittills har vi haft två skolvisningar på förmiddagarna med elever från 3:an, 5:an och 6:an. På eftermiddagarna har det kommit olika grupper på besök, däribland SFI (svenska för invandrare) och Individuella programmet från gymnasiet. Vi tycker att det gått bra och det är kul att få göra olika upplägg och möta varierade grupper! Upplägget för skolklasserna är följande: Vi hälsar välkomna och eleverna får ta av sig ytterkläder samt skor och sedan samlas vi i ring framför totempålen. Där berättar vi lite om Nattpäron och förklarar berättandets fyra byggstenar. För att se att eleverna förstått berättar vi en saga och när sagan är slut får de identifiera  byggstenarna. Detta går alltid jättebra, de är supersnabba och duktiga! Därefter får de en uppgift att i grupp plocka med sig en byggsten vilken de tar med sig till samlingen på slutet, då bygger vi nämligen en berättelse tillsammans. Det har blivit berättelser av mycket varierande slag, men vi har noterat att den avhuggna handen är ett återkommande ”problem”… Vi skriver även ner berättelsen och kommer att renskriva och skicka dessa till respektive klass, som ett litet minne. Efter introduktionen är det fritt att upptäcka hela Nattpäron ca en timme. När vi återsamlas skapas berättelsen och sedan delar vi ut ”visit/minneskort” med våra öppettider samt de fyra byggstenarna. Avslutningsvis får alla barn blunda och vi går runt med en fin sidenpåse fylld med ”berätterstenar” och alla får stoppa ner handen i påsen och fånga upp en sådan att ta med sig hem.

För att säga något om tekniken så har det fungerat bra för det mesta. Dock får de talande föremålen alltför ofta för sig att inte tala. Igår gick även proppen. Förmodligen för att vi slagit på två kupévärmare då det bara var 12 grader varmt inne i Nattpäron. Tack och lov var det mitt i elevernas fruktstund då vi satt samlade vid totempålen, så de verkade mest tycka att det var spännande.

I regel ser schemat ut såhär: 8.30-10.00 skolvisning, 10.15-11.45 skolvisning.11.45-13.00 Lunch. 13.00-14.30 visning skolklasser/övriga grupper. Mån-Tors öppet för allmänheten 15.00-16.30. Lördagar 12.00-16.00 öppet för allmänheten. Finaldag är söndag 5/4 12.00-16.00.

Välkomna!:)

/Caroline och Malin, Nattpäronpedagoger

Entry filed under: 1.

Invigning av Nattpäron i Avesta (the movie) Nattpäronbesöken

Lämna en kommentar

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed